Opstart PIT Leuven

Een PIT voor het Heilig Hartziekenhuis in Leuven in samenwerking met Ziekenwagendienst Het Vlaamse Kruis vzw: speciaal uitgeruste ziekenwagen rukt uit bij niet-levensbedreigende noodsituaties

 

Met trots kondigen wij aan dat Ziekenwagendienst het Vlaamse Kruis vzw vanaf 2 september 2024 de ziekenwagen en de hulpverlener ambulancier voorziet om samen met het Regionaal Ziekenhuis Heilig Hart Leuven een PIT in te zetten in de binnenstad van Leuven. Een PIT, een speciaal uitgeruste ziekenwagen met een gespecialiseerd team aan boord, biedt zorg in noodsituaties die dringend zijn, maar niet levensbedreigend. Deze hulpverleningsdienst houdt het midden tussen een ambulance en een Mobiele Urgentiegroep (MUG).

De samenwerking tussen Ziekenwagendienst het Vlaamse Kruis vzw en het Regionaal Ziekenhuis Heilig Hart Leuven staat garant voor het bieden van hoogwaardige zorg in Leuven. 

Naast deze PIT zet Ziekenwagendienst het Vlaamse Kruis vzw nog een ziekenwagen in die ten dienste staat van de noodcentrale 112 voor regio Leuven. Het is deze noodcentrale die bepaalt welk voertuig naar een noodgeval uitgestuurd wordt. Een PIT is vooral bedoeld om het MUG-team voor sommige oproepen te ontlasten.

Heilig Hartziekenhuis stuurt speciaal uitgeruste ziekenwagen naar binnenstad (Leuven) | Het Nieuwsblad