Ambulancedienst Het Vlaamse Kruis Leuven

Met trots kondigen wij aan dat Ziekenwagendienst het Vlaamse Kruis vanaf 2 september 2024 de ziekenwagen en de hulpverlener-ambulancier zal leveren om samen met het Regionaal Ziekenhuis Heilig Hart Leuven een PIT (Paramedisch Interventieteam) te bemannen in de binnenstad van Leuven.

In het PIT kunnen de verpleegkundigen van het Regionaal Ziekenhuis Heilig Hart Leuven extra handelingen verrichten binnen hun expertisegebied, waardoor er minder vaak een beroep hoeft te worden gedaan op de MUG (Medische Urgentiegroep). Hierdoor blijft de MUG beschikbaar voor levensbedreigende situaties.

Wij kijken ernaar uit om opnieuw samen te werken met de collega's van de spoedgevallendienst van het Regionaal Ziekenhuis H. Hart Leuven  om hoogwaardige zorg te leveren  aan iedereen die ons nodig heeft in regio Leuven. 

Naast deze PIT blijven we dringende geneeskundige hulpverlening aanbieden vanuit onze standplaats te Leuven met een ambulance die ten dienste staat van de noodcentrale 112.

Door deze significante uitbreiding van ons aanbod binnen de dringende geneeskundige hulpverlening zoeken we nieuwe vaste en vrijwillige collega's. Wil je ons team versterken? Bekijk dan onze vacature op de website van het Vlaamse Kruis of neem rechtstreeks contact op via vacature@hvk.be. We kijken er naar uit onze dienstverlening te versterken, samen met jou! Graag tot binnenkort.